polski
polski

Glazury mirror (żele na zimno)

Opakowanie: wiadro 6 kg
Termin przydatności: 12 miesięcy
Ekstrakt: 64–66°Bx ±2°Bx
Aktywność wodna: 0,83-0,89

 

Glazury mirror określane są czasem jako żele dekoracyjne na zimno lub glazury lustrzane. Po nałożeniu na produkty tworzą na wierzchu przezroczystą warstwę, zabezpieczając przed wyschnięciem.

Glazury Ascanio nie wymagają podgrzewania ani dodawania żadnych innych składników. Wystarczy je po prostu nałożyć. Nie zastygają, ale pozostają podatne na nacisk. Glazury dobrze się rozprowadzają i nie ciągną przy krojeniu.

Oferta

 

Zastosowania

Do opłatków

  • Stosowane pod i na opłatek zabezpieczają go przed wilgocią z ciasta czy kremu, a także z zewnątrz (np. przed kroplą wody lub soku).
  • Izolują opłatek od ciasta i pozwalają na równe ułożenie.
  • Nadają atrakcyjny połysk.
  • Poprawiają wyrazistość barw nadruku.
  • Nie rozpuszczają tuszu.
ascanio_1_1.jpg
ascanio_1_3.jpg

Do tart

  • Stosowane pod owoce: zabezpieczają ciasto przed przenikaniem soków z owoców.
  • Stosowane na owoce: zabezpieczają je przed wysychaniem i zagrożeniami mikrobiologicznymi.
  • Tworzą błyszczącą, ładną warstwę.
ascanio_3_1.jpg
ascanio_3_2.jpg

Do ciast i tortów

  • Stosowane na wierzch zabezpieczają przed wysychaniem, a także zagrożeniami mikrobiologicznymi.
  • Tworzą dekoracyjną warstwę.
  • Pozwalają wykonać stromą powierznię dekoracyjną. Uwaga: w takim przypadku Ascanio trzeba zwykle stosować w połączeniu z żelatyną lub żelem na gorąco Cristalli.
ascanio_2_1.jpg
ascanio_2_4.jpg
ascanio_2_5.jpg
ascanio_2_2.jpg

Do monoporcji

  • Tworzą dekoracyjną warstwę.
  • Pozwalają wykonać stromą powierzchnię dekoracyjną (efekt 3D). Uwaga: w takim przypadku Ascanio trzeba zwykle stosować w połączeniu z żelatyną lub żelem na gorąco Cristalli.
ascanio_4_1.jpg
ascanio_4_2.jpg
ascanio_4_3.jpg
ascanio_4_4.jpg

Do mas cukrowych

  • Pokrywają masę cukrową na tortach angielskich, nadając jej połysk i ożywiając kolor.

 

 

 

Napisy i zdobienieGlazury pozwalają na tworzenie eleganckich napisów i precyzyjnych konturów, idealnych do wypełniania kolorowymi masami.
NabłyszczanieNadają atrakcyjny wygląd, dodają połysku.
Możliwość mieszaniaGlazurę neutralną można mieszać z barwnikami, aromatami, owocami oraz niestandardowymi dodatkami.
Przyjazne w użyciuSą gotowe do użycia, wystarczy je nałożyć na produkty, nie trzeba podgrzewać.
Perfekcyjna aplikacjaNasze glazury dobrze się rozprowadzają na wypiekach.
Doskonała konsystencjaProdukty nie ciągną się przy krojeniu.
BezpieczeństwoGlazury zabezpieczają wierzch produktów.
}
ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności DashStudio Progressiva