Opakowanie: wiadro 6 kg
Termin przydatności: 12 miesięcy
Ekstrakt: 64–66°Bx ±2°Bx
Aktywność wodna: 0,83-0,89
Glazury mirror określane są czasem jako żele dekoracyjne na zimno lub glazury lustrzane. Po nałożeniu na produkty tworzą na wierzchu przezroczystą warstwę, zabezpieczając przed wyschnięciem.
Glazury Ascanio nie wymagają podgrzewania ani dodawania żadnych innych składników. Wystarczy je po prostu nałożyć. Nie zastygają, ale pozostają podatne na nacisk. Glazury dobrze się rozprowadzają i nie ciągną przy krojeniu.
Oferta

Glazura mirror neutralna

Glazura mirror o smaku czekoladowym

Glazura mirror o smaku karmelowym

Glazura mirror o smaku pomarańczowym

Glazura mirror o smaku truskawkowym
Zastosowania
Do opłatków
- Stosowane pod i na opłatek zabezpieczają go przed wilgocią z ciasta czy kremu, a także z zewnątrz (np. przed kroplą wody lub soku).
- Izolują opłatek od ciasta i pozwalają na równe ułożenie.
- Nadają atrakcyjny połysk.
- Poprawiają wyrazistość barw nadruku.
- Nie rozpuszczają tuszu.


Do tart
- Stosowane pod owoce: zabezpieczają ciasto przed przenikaniem soków z owoców.
- Stosowane na owoce: zabezpieczają je przed wysychaniem i zagrożeniami mikrobiologicznymi.
- Tworzą błyszczącą, ładną warstwę.


Do ciast i tortów
- Stosowane na wierzch zabezpieczają przed wysychaniem, a także zagrożeniami mikrobiologicznymi.
- Tworzą dekoracyjną warstwę.
- Pozwalają wykonać stromą powierznię dekoracyjną. Uwaga: w takim przypadku Ascanio trzeba zwykle stosować w połączeniu z żelatyną lub żelem na gorąco Cristalli.




Do monoporcji
- Tworzą dekoracyjną warstwę.
- Pozwalają wykonać stromą powierzchnię dekoracyjną (efekt 3D). Uwaga: w takim przypadku Ascanio trzeba zwykle stosować w połączeniu z żelatyną lub żelem na gorąco Cristalli.




Do mas cukrowych
- Pokrywają masę cukrową na tortach angielskich, nadając jej połysk i ożywiając kolor.