polski
polski

Jak użyć żelu dekoracyjnego Cristalli

Żel dekoracyjny Cristalli, nazywany również glazurą na gorąco, po podgrzaniu i nałożeniu na produkt tworzy na wierzchu ładną, mocną galaretkę. Dzięki temu ciastko lub ciasto apetycznie się błyszczą.

Cristalli sprawi, że twoje produkty będą nie tylko smaczne, ale i atrakcyjne wizualnie. W końcu nie od dziś wiadomo, że klient kupuje oczami.

Oprócz funkcji dekoracyjnej, żel chroni też wypieki. Zabezpiecza ciasto oraz świeże owoce przed wysychaniem oraz zagrożeniami mikrobiologicznymi.

Uwaga: Żel należy podgrzać do temperatury 85-95°C. Im wyższa temperatura, tym dłuższy czas stygnięcia i, co za tym idzie, zastygania.

Sposób użycia

  • Odmierz odpowiednią ilość żelu dekoracyjnego
  • Podgrzewaj żel ciągle mieszając do temperatury około 90°C
  • Nałóż żel na produkty

 

 

Oferta

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności DashStudio Progressiva