polski
polski

Kandy to polski zakład przetwórstwa owoców. Jesteśmy rodzinną firmą działającą od 1985 roku. Produkujemy dla przemysłu spożywczego: cukierniczego, mleczarskiego i lodziarskiego. Nasz szeroki asortyment obejmuje różnorodne komponenty owocowe i kremowe m. in. termostabilne nadzienia do ciast i ciastek, polewy do lodów, wsady do jogurtów, owoce kandyzowane i inne.

Nasze atuty 

Opieramy się na 40-letnim doświadczeniu w przetwórstwie owoców. Mamy na koncie wiele sukcesów, ale i błędów, dzięki którym sporo się nauczyliśmy. Nie boimy się nowych projektów, jesteśmy jednak świadomi jakie są nasze ograniczenia, dlatego decyzje podejmujemy rozważnie.

Zakład produkcyjny w Trzepnicy-Kolonii

  • 2 000 m² powierzchni produkcyjnej
  • 1 400 m² powierzchni magazynowej
  • 3 linie produkcyjne do komponentów owocowych i kremowych
  • Linia produkcyjna do owoców kandyzowanych
  • Możliwości produkcyjne: ok. 6 000 ton rocznie
  • Certyfikaty ISO 22000 i RSPO
  • Położenie w okolicy obszaru Natura 2000

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności DashStudio Progressiva