Kandy to polski zakład przetwórstwa owoców. Jesteśmy rodzinną firmą działającą od 1985 roku. Produkujemy dla przemysłu spożywczego: cukierniczego, mleczarskiego i lodziarskiego. Nasz szeroki asortyment obejmuje różnorodne komponenty owocowe i kremowe m. in. termostabilne nadzienia do ciast i ciastek, polewy do lodów, wsady do jogurtów, owoce kandyzowane i inne.
Nasze atuty
Opieramy się na 40-letnim doświadczeniu w przetwórstwie owoców. Mamy na koncie wiele sukcesów, ale i błędów, dzięki którym sporo się nauczyliśmy. Nie boimy się nowych projektów, jesteśmy jednak świadomi jakie są nasze ograniczenia, dlatego decyzje podejmujemy rozważnie.
Zakład produkcyjny w Trzepnicy-Kolonii
- 2 000 m² powierzchni produkcyjnej
- 1 400 m² powierzchni magazynowej
- 3 linie produkcyjne do komponentów owocowych i kremowych
- Linia produkcyjna do owoców kandyzowanych
- Możliwości produkcyjne: ok. 6 000 ton rocznie
- Certyfikaty ISO 22000 i RSPO
- Położenie w okolicy obszaru Natura 2000