Opakowanie: worek w kartonie (Bag in Box) 10 kg, doypack 100 g lub inny
Termin przydatności: 9–18 miesięcy
Nasze produkty kandyzowane mają prosty skład: to tylko owoce i cukier. Nie zawierają konserwantów, barwników ani aromatów.
Owoce kandyzowane znane są już od starożytności. W dawnych czasach proces kandyzowania trwał 2 tygodnie. Polegał na gotowaniu owoców w roztworze cukru na wolnym ogniu. Wymagał utrzymania stałej temperatury i parametrów przez cały ten czas. Owoce kandyzowane były rarytasem, na który stać było tylko wybranych.
Obecnie, dzięki zastosowaniu nowych technologii, produkcja trwa dużo krócej, nadal jest to jednak produkt luksusowy.
Przeczytaj nasz artykuł: Historia kandyzacji.
Oferta

Agrest

Agrest w dekstrozie

Aronia

Aronia w dekstrozie

Czarna porzeczka

Czarna porzeczka w dekstrozie

Jabłko w segmentach (na zamówienie)

Jagoda w dekstrozie

Rabarbar

Rabarbar w dekstrozie

Śliwka

Śliwka w dekstrozie

Wiśnia

Wiśnia w dekstrozie
Zastosowania
Oblewanie w czekoladę


Przekąska i pakowanie w opakowania detaliczne
- Znakomicie nadają się jako przegryzka między posiłkami, dodatek do jogurtu lub dekoracja deserów.
- Owoce kandyzowane można też wykorzystywać do rożnych potraw w domowej kuchni, m.in. lodów, sera żółtego, ryb (np. koreczki śledziowe ze śliwką) i wielu innych produktów.


Tabliczki czekolady

Batoniki muesli

Wypieki


Herbaty owocowe

Mięso i ryby
- Owoce kandyzowane stosuje się do farszy mięsnych lub nadziewania mięsa (np. schab zawijany ze śliwką kandyzowaną).
- Można ich także użyć jako dodatek do śledzi (np. koreczków śledziowych lub śledzi po kaszubsku).

