polski
polski

Owoce kandyzowane

Opakowanie: worek w kartonie (Bag in Box) 10 kg, doypack 100 g lub inny
Termin przydatności: 9–18 miesięcy

 

Nasze produkty kandyzowane mają prosty skład: to tylko owoce i cukier. Nie zawierają konserwantów, barwników ani aromatów. 

Owoce kandyzowane znane są już od starożytności. W dawnych czasach proces kandyzowania trwał 2 tygodnie. Polegał na gotowaniu owoców w roztworze cukru na wolnym ogniu. Wymagał utrzymania stałej temperatury i parametrów przez cały ten czas. Owoce kandyzowane były rarytasem, na który stać było tylko wybranych.

Obecnie, dzięki zastosowaniu nowych technologii, produkcja trwa dużo krócej, nadal jest to jednak produkt luksusowy.
Przeczytaj nasz artykuł: Historia kandyzacji.

Oferta

 

Zastosowania

Oblewanie w czekoladę

sliwka-kandyzowana-i-w-czekoladzie-5.jpg
truskawka-w-kakao-strawberry-in-cocoa-1.jpg

Przekąska i pakowanie w opakowania detaliczne

  • Znakomicie nadają się jako przegryzka między posiłkami, dodatek do jogurtu lub dekoracja deserów.
  • Owoce kandyzowane można też wykorzystywać do rożnych potraw w domowej kuchni, m.in. lodów, sera żółtego, ryb (np. koreczki śledziowe ze śliwką) i wielu innych produktów.
czarna-porzeczka-blackcurrant-4.jpg
agrest.jpg

Tabliczki czekolady

wisnia-czekolada-sour-cherry-chocolate-1.jpg
 

Batoniki muesli

aronia-baton-muslibar-1.jpg
 

Wypieki

piernik-ze-sliwkami-23.jpg
muffinki-z-rodzynkami.jpg

Herbaty owocowe

wisnie-w-rumie-wisnia-4.jpg
 

Mięso i ryby

  • Owoce kandyzowane stosuje się do farszy mięsnych lub nadziewania mięsa (np. schab zawijany ze śliwką kandyzowaną).
  • Można ich także użyć jako dodatek do śledzi (np. koreczków śledziowych lub śledzi po kaszubsku).
schab-sliwka-1.jpg
schab-sliwka-1.jpg

 

 

 

 

 

 

produkt-z-ziemi-piotrkowskiej_logo_RGB.png

 

Soczysty smakOwoce kandyzowane są bardzo aromatyczne. Mają intensywny smak i aromat.
Prosty składTo tylko owoce i cukier. Bez konserwantów, barwników i aromatów.
TermostabilnośćOgromna wytrzymałość na wypiek i mrożenie.
StabilnośćDzięki bardzo niskiej aktywności wodnej są stabilne w wyrobie gotowym przez długi czas.
UniwersalnośćDo czekolady, muffinek, ciast, batonów, herbaty, mięsa, serów, ryb... lub jako samodzielna przekąska.
Długi okres przydatności do spożyciaW odpowiednich warunkach owoce można przechowywać do 18 miesięcy.
Dbamy o bezpieczeństwo żywnościBez sztucznych barwników, alergenów i GMO.
}
ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności DashStudio Progressiva