polski
polski

Galaretki pektynowe

Opakowanie: wiadro 12 kg
Termin przydatności: 12 miesięcy
Aktywność wodna: 0,75

 

Profesjonalne, uniwersalne galaretki pektynowe

Galaretki mają formę gęstego żelu. Po podgrzaniu, dodaniu roztworu kwasku cytrynowego i schłodzeniu szybko żelują, zamieniając się w sztywną galaretkę. Zawierają soki owocowe, dlatego są smaczniejsze niż odpowiedniki z proszku.

Oferta

Zastosowania

  • ciastka typu delicja
  • ciastka dekorowane
  • wafle, galaretki w kostce, przełożenie ciast i tortów

Instrukcja przygotowania galaretki z żelu

  1. Podgrzać 1 kg galaretki do temperatury 85°C.
  2. 10 g kwasku cytrynowego rozpuścić w 10 g wody i podgrzać do 85°C.
  3. Roztwór kwasku wlać do galaretki i dobrze wymieszać.
  4. Całość wylać do formy lub rozprowadzić na cieście. Formę można wcześniej podgrzać, co powinno ułatwić równomierne rozłożenie produktu na spodzie. Galaretka stężeje podczas stygnięcia.
  5. Wyjąć galaretkę z formy, pokroić w kostkę i obtoczyć w cukrze krysztale. Na koniec rozłożyć na blachach do wysuszenia. Kostki można także oblać czekoladą, wcześniej obsypując mączką kukurydzianą.

Uwagi

  • Można zastosować nieco niższą ilość roztworu kwasku – 7,5 g kwasku i 7,5 g wody.
  • Można zastosować niższą temperaturę, ok. 70-75°C. Wtedy galaretka szybciej zżeluje.

 

Krótki czas żelowaniaGalaretki są gotowe w ciągu kilku minut.
Doskonała konsystencjaGalaretki mają formę gęstego żelu. Po zżelowaniu są sztywne.
UniwersalnośćDobre do ciastek typu delicja, ciastek dekorowanych, kostek, do przekładania wafli, tortów i innych ciast.
PowtarzalnośćNasze produkty zawsze smakują i wyglądają tak samo.
Wyśmienity smakGalaretki zawierają soki owocowe, dlatego ich smak jest doskonały.
StabilnośćW produkcie gotowym wytrzymają dłużej niż galaretki z proszku.
}
ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności DashStudio Progressiva