W tym roku mija 40 lat od rozpoczęcia naszej działalności. Pozostajemy firmą rodzinną z polskim kapitałem, prowadzoną obecnie przez drugie pokolenie właścicieli. Jesteśmy na rynku od 1985 roku. Przez ten czas, dzięki naszym pracownikom oraz klientom, udało nam się osiągnąć znaczącą pozycję w branży komponentów spożywczych. Zaczynaliśmy od produkcji owoców kandyzowanych.

Nasza śliwka kandyzowana oblewana przez klientów w czekoladzie, do tej pory jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych polskich słodyczy. W 2001 roku uruchomiliśmy nowoczesny zakład produkcji aseptycznych komponentów owocowych. Do portfolio dołączyły m. in. wsady do jogurtów i polewy do lodów.
Systematycznie poszerzaliśmy ofertę. W 2013 zainwestowaliśmy w linię do produkcji termostabilnych nadzień cukierniczych. Produkcja nadzień Lauretta na dużą skalę sprawiła, że dział handlowy się rozrósł, podobnie jak sieć dystrybucji.
Aż ciężko uwierzyć, że kiedyś w obecnych halach produkcyjnych, hodowano kury...
Dziękujemy za te 40 lat! Nie zwalniamy tempa i mamy nadzieję na kolejne tyle!