polski
polski

Sernik piernikowy z pomarańczą

Składniki

Forma o średnicy 22 cm


Spód i wierzch:

  • 350 g pokruszonych pierniczków w czekoladzie
  • 100 g roztopionego masła


Masa serowa:

  • 150 g cukru
  • 3 jajka
  • 700 g sera na sernik
  • 1 biała czekolada
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • nadzienie Lauretta pomarańcza 50%

 

Nasze produkty

Przygotowanie

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Pierniczki rozdrobnić w mikserze, masło rozpuścić, dodać do rozdrobnionych ciastek i wymieszać.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć 2/3 masy ciasteczkowej, docisnąć.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C  i piec 15 minut. Odstawić do przestygnięcia.

Na spód wyłożyć nadzienie Lauretta pomarańcza 50%, zostawiając przerwy.

Do misy miksera dodać ser, jajka, mąkę i cukier. Wszystko zmiksować.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do masy serowej, dokładnie wymieszać.

Masę przelać do formy. Na wierzch wysypać pozostałe ciastka.

Piec 60 min. w temperaturze 160°C z przykrytym wierzchem a ostatnie 30 min. bez przykrycia.

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności DashStudio Progressiva