Tartaletki adwokatowo-porzeczkowe

Składniki

  • gotowe korpusy  tartaletek
  • owoce do dekoracji

Krem adwokatowy

  • 500 g śmietanki 30%
  • 250 g nadzienia o smaku adwokata Lauretta
  • 15 g żelatyny
  • 50 g wody

Krem porzeczkowy

  • 500 g śmietanki 30%
  • 250 g nadzienia czarna porzeczka 50% Lauretta
  • 15 g żelatyny
  • 50 g wody

Nadzienie czarna porzeczka 50% Lauretta

 

Nasze produkty

Przygotowanie

Krem adwokatowy

Żelatynę zalać wrzącą wodą, zamieszać. Śmietankę ubić, dodać nadzienie o smaku adwokata Lauretta i zalać żelatyną. Krem przełożyć do tartaletek. 

Krem porzeczkowy

Żelatynę zalać wrzącą wodą, zamieszać. Śmietankę ubić, dodać nadzienie czarna porzeczka 50% Lauretta i zalać żelatyną. Gotowym krem naszprycować tartaleteki wypełnione masą adwokatową.

Wierzch przyozdobić dowolną dekoracją z owoców lub czekolady.

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności
 / 
Ustawienia plików cookie DashStudio Progressiva