Tartaletki kokosowe

Składniki

10 sztuk korpusów kruchych tartaletek o średnicy 8 cm
250 g śmietanka 30%
150 g nadzienia o smaku kokosowym Lauretta
200 g wiórków kokosowych
100 g białej czekolady typu Non Temp
5 g żelatyny
100 g wrzącej wody

 

Nasze produkty

Przygotowanie

Wiórki kokosowe prażymy w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Białą czekoladę rozpuszczamy, smarujemy wnętrza korpusów tartaletek. Odstawiamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietankę ubijamy na ¾. Na wolnych obrotach miksera mieszamy 150 g nadzienia o smaku kokosowym Lauretta z wiórkami kokosowymi. Dodajemy ubitą śmietanę i żelatynę. 
Masę przekładamy do worka cukierniczego. Szprycujemy korpusy tartaletek i dekorujemy według uznania, na przykład podprażonymi wiórkami kokosowymi i połówką pomarańczy.

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności
 / 
Ustawienia plików cookie DashStudio Progressiva