Tarteletki cappuccino

Składniki

10 sztuk korpusów kruchych tartaletek o średnicy 8 cm
250 g śmietanki 30 %
150 g nadzienia o smaku cappuccino Lauretta
glazura mirror o smaku czekoladowym Ascanio
50 g fusów z kawy 
50 g likieru kawowego 
100 g białej czekolady typu Non Temp
5 g żelatyny
100 g wrzącej wody

 

Nasze produkty

Przygotowanie

Białą czekoladę rozpuszczamy, smarujemy wnętrza korpusów tartaletek. Odstawiamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietankę ubijamy na ¾. Na wolnych obrotach miksera mieszamy 150 g nadzienia o smaku cappuccino Lauretta, fusy z kawy i likier. Dodajemy ubitą śmietanę i żelatynę. 
Masę przekładamy do worka cukierniczego. Szprycujemy korpusy tartaletek i dekorujemy według uznania, na przykład kleksami z glazury mirror o smaku czekoladowym Ascanio.

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności
 / 
Ustawienia plików cookie DashStudio Progressiva