polski
polski

Delicja czekoladowa z czarną porzeczką

Składniki

  • Blacha 60/40
  • 3 spody czekoladowe ucierane
  • 3000 g nadzienia Lauretta czarna porzeczka 50%
  • 800 g glazury mirror Ascanio o smaku czekoladowym
  • 300 g wody
  • 60 g żelatyny
  • 500 g ponczu

 

Nasze produkty

Przygotowanie

Spód czekoladowy nasączamy ponczem. 60 g żelatyny zalewamy 300 g wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i dodajemy 3000 g nadzienia Lauretta czarna porzeczka 50%.

Masę dzielimy na dwie części. Pierwszą rozkładamy na wcześniej nasączony spód, przykrywamy kolejnym spodem, nasączamy go i wykładamy resztę masy z nadzieniem. Przykrywamy trzecim spodem i ponownie skrapiamy ponczem.

Wierzch ciasta wykańczamy glazurą mirror Ascanio o smaku czekoladowym i dekorujemy według uznania.

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności DashStudio Progressiva