polski
polski

Monoporcja z białą czekoladą i maliną

Składniki

  • 320 g białej czekolady
  • 210 g śmietany 30%
  • 90 g masy żelatynowej 1:5
  • 480 g lekko ubitej śmietany 30%
  • 30 g nadzienia Lauretta o smaku waniliowym
  • 160 g nadzienia Lauretta malina 60%
  • glazura mirror Ascanio w smaku neutralnym
  • kruche spody

 

Nasze produkty

Przygotowanie

210 g śmietany zagotować, a następnie zalać nią białą czekoladę. Dodać masę żelatynową i nadzienie Lauretta o smaku waniliowym. Całość zblendować. Delikatnie połączyć z 480 g lekko ubitej śmietany.

Masę wylać do ½ wysokości formy do monoporcji, na środek nałożyć nadzienie Lauretta malina 60%. Uzupełnić formę do końca. Zamrozić.

Desery wyjąć z formy, oblać glazurą mirror Ascanio o smaku neutralnym.Ułożyć na kruchych spodach i udekorować według uznania, np. świeżymi malinami

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności
 / 
Ustawienia plików cookie DashStudio Progressiva