polski
polski

Waniliowe ciastko blondie z owocami

Składniki

  • 300 g białej czekolady
  • 150 g masła
  • 220 g jaj
  • 30 g cukru
  • 35 g nadzienia Lauretta o smaku waniliowym  

 

  • 60 g masy żelatynowej (stosunek 1:5)
  • 350 g nadzienia brzoskwiniowego 35% Lauretta
  • glazura mirror Ascanio neutralna

 

  • 80 g mascarpone
  • 160 g śmietany 30%
  • 10 g cukru pudru
  • 10 g nadzienia Lauretta o smaku waniliowym

 

Nasze produkty

Przygotowanie

Rozpuścić czekoladę. Wymieszać z masłem, jajami, cukrem i 25 g nadzienia Lauretta o smaku waniliowym. Uformować spody i piec przez ok. 12 minut  w 170°C.

Ciepłą masę żelatynową połączyć z nadzieniem brzoskwiniowym 35% Lauretta. Mrozić w okrągłych formach, do pełnego zamrożenia, ok. 6 godzin.

Po wyjęciu z form, oblać glazurą mirror Ascanio. Ułożyć na upieczonych spodach.

Przygotować krem śmietankowym. Mascarpone, śmietanę, cukier puder ubić z 10 g nadzienia Lauretta o smaku waniliowym. Masą wyszprycować wokół żelki z owocami egzotycznymi. Udekorować według uznania.

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności
 / 
Ustawienia plików cookie DashStudio Progressiva