polski
polski

Karpatka cappuccino

Składniki

Blacha 60x40

2 x spód do karpatki
1000 g śmietany 30%
1000 g mascarpone
1000 g nadzienia Lauretta o smaku cappuccino
25 g kawy mielonej zalanej 50 g wrzącej wody
40 g żelatyny
200 g wrzącej wody
cukier puder

 

Nasze produkty

Przygotowanie

W mikserze ubijamy 1000 g śmietanki z 1000 g mascarpone. Do ubitej masy dodajemy nadzienie Lauretta o smaku cappuccino i fusy z kawy. Wszystko podbijamy przez około 2-3 min. 40 g żelatyny zalewamy 200 g wrzątku, dokładnie mieszamy i dodajemy do masy.

Na spód do karpatki rozkładamy przygotowaną masę i przykrywamy drugim spodem. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności DashStudio Progressiva