Mini tarty cappuccino

Składniki

Na 8 sztuk

Korpusy tart

  • 250 g mąki
  • 150 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany

Nadzienie

  • 500 g nadzienia czarna porzeczka 50% Lauretta
  • 750 g nadzienia Lauretta o smaku cappuccino

 

Nasze produkty

Przygotowanie

Zimne masło pokroić w kostkę, zagnieść z mąką aby powstała kruszonka. Dodać jajko oraz śmietanę, ponownie zagnieść w zwarte ciasto, zawinąć w folię i przełożyć do lodówki na co najmniej godzinę.

Ciasto rozwałkować, wylepić formy do mini tart o średnicy 10 cm. Wstawić na 30 minut do lodówki.

Piekarnik nagrzać do 180°C. Korpusy tart piec ok. 25-30 minut na rumiano. Ostudzić.

Na spód przestudzonych korpusów wyłożyć nadzienie czarna porzeczka 50% Lauretta, wygładzić. Na wierzch, za pomocą rękawa cukierniczego, wycisnąć nadzienie Lauretta o smaku cappuccino.

Z podanych ilości można zrobić też jedną dużą tartę.

 

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2025. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Polityka prywatności
 / 
Ustawienia plików cookie DashStudio Progressiva