Owoce kandyzowane

W dawnych czasach proces kandyzowania trwał 2 tygodnie. Polegał na gotowaniu owoców w roztworze cukru na wolnym ogniu. Wymagał utrzymania stałej temperatury i parametrów roztworu przez cały ten czas. Dlatego były to najdroższe słodycze. Dziś dzięki zastosowaniu nowych technologii produkcja trwa dużo krócej, nadal jest to jednak produkt luksusowy.

Produkty kandyzowane, produkowane w naszej firmie to tylko owoc, cukier i woda. Nie zawierają konserwantów, barwników ani aromatów.

Przeznaczone są głównie dla przemysłu cukierniczego i lodziarskiego. Używane są do

  • oblewania czekoladą,
  • dodawane do ciast i lodów,
  • do farszy mięsnych (np. indyk z farszem z czarną porzeczką),
  • do ryb (np. koreczki śledziowe ze śliwką),
  • do sera żółtego (np. rabarbar w serze typu Stilton).

Specjalizujemy się w produkcji śliwki, wiśni i aronii kandyzowanej, ale na zamówienie klienta produkujemy również porzeczkę czarną i czerwoną, rabarbar, agrest i żurawinę, a także inne owoce.

Produkty standardowe, dostępne cały czas:

  • śliwka kandyzowana podsuszana
  • wiśnia kandyzowana podsuszana
  • aronia kandyzowana podsuszana
  • czarna porzeczka kandyzowana podsuszana
  • i inne

Prosimy o kontakt w sprawie szczegółów i aktualnych cen.

Opakowania:

  • pudła kartonowe wyłożone torbą foliową a 10 kg


ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
DashStudio
Progressiva

Copyright © Kandy 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Realizacja:
Progressiva
Projekt:
DashStudio