Owoce kandyzowane

W dawnych czasach proces kandyzowania trwał 2 tygodnie. Polegał na gotowaniu owoców w roztworze cukru na wolnym ogniu. Wymagał utrzymania stałej temperatury i parametrów roztworu przez cały ten czas. Dlatego były to najdroższe słodycze. Dziś dzięki zastosowaniu nowych technologii produkcja trwa dużo krócej, nadal jest to jednak produkt luksusowy.

Produkty kandyzowane, produkowane w naszej firmie to tylko owoc, cukier i woda. Nie zawierają konserwantów, barwników ani aromatów.

Przeznaczone są głównie dla przemysłu cukierniczego i lodziarskiego. Używane są do oblewania czekoladą, dodawane do ciast i lodów, a nawet sera. Specjalizujemy się w produkcji śliwki, wiśni i aronii kandyzowanej, ale na zamówienie klienta produkujemy również porzeczkę czarną i czerwoną, rabarbar, agrest i żurawinę, a także inne owoce.

Od 2016 roku dostępne również w wersji BIO!

Produkty standardowe, dostępne cały czas:

  • śliwka kandyzowana podsuszana
  • wiśnia kandyzowana podsuszana
  • aronia kandyzowana podsuszana

Prosimy o kontakt w sprawie szczegółów i aktualnych cen.

Opakowania:

  • pudła kartonowe wyłożone torbą foliową a 10 kg

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
DashStudio
Progressiva

Copyright © Kandy 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Realizacja:
Progressiva
Projekt:
DashStudio