Przykłady zastosowań

Produkty ziemi Piotrkowskiej

 HISTORIA KANDYZACJI

 

Owoce kandyzowane

W dawnych czasach proces kandyzowania trwał 2 tygodnie. Polegał na gotowaniu owoców w roztworze cukru na wolnym ogniu. Wymagał utrzymania stałej temperatury i parametrów roztworu przez cały ten czas. Dlatego były to najdroższe słodycze. Dziś dzięki zastosowaniu nowych technologii produkcja trwa dużo krócej, nadal jest to jednak produkt luksusowy.

alt

Produkty kandyzowane, produkowane w naszej firmie to tylko owoc, cukier i woda. Nie zawierają konserwantów, barwników ani aromatów.

Zastosowania

Oblewanie w czekoladę

alt alt

Tabliczki czekolady

alt

Ciasta

alt

Muffiny

alt

Batoniki muesli

alt

Herbaty owocowe

alt alt alt alt

Mięso

Owoce kandyzowane stosuje się do farszy mięsnych (np. indyk z farszem z czarną porzeczką).

alt alt

Przekąska

Znakomicie nadają się do przegryzienia i do różnych zastosowań w domowej kuchni.

Inne

Stosować je można również do lodów, sera żółtego, ryb (np. koreczki śledziowe ze śliwką) i wielu innych produktów.

Zalety

  • ogromna wytrzymałość na wypiek i mrożenie
  • bardzo niska aktywność wodna (0,57-0,65)
  • długi termin przydatności
  • soczystość i pełny smak

Produkty standardowe, dostępne cały czas

  • aronia
  • czarna porzeczka
  • agrest
  • śliwka
  • rabarbar
  • wiśnia
  • jabłko segmenty (ograniczona dostępność)

Opakowania:

  • pudła kartonowe wyłożone torbą foliową a 10 kg
  • doypack 100 g lub inny

alt alt

Prosimy o kontakt w sprawie szczegółów i aktualnych cen.


ISO PL-EN 22000:2006 RSPO Certificate
Copyright © Kandy 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
DashStudio
Progressiva

Copyright © Kandy 2024.
Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Realizacja:
Progressiva
Projekt:
DashStudio