Komponenty dla przemysłu cukierniczego

Oferujemy szereg produktów dla przemysłu cukierniczego mających zastosowanie zarówno w produkcji przemysłowej, jak i rzemieślniczej.

W ofercie znajdą Państwo termostabline nadzienia owocowe i kremowe, owoce w żelu, żele dekoracyjne (glazury na gorąco), żele do ciatek typu „delicja”, żele do wypełniania form czekoladowych. Precyzyjne receptury opracowane pod kątem przemysłu cukierniczego gwarantują produkty dostosowane do specyfiki i temperatury procesów produkcyjnych. Nadzienia termostabilne, stosowane na wierzch i do środka ciasta, doskonale zachowują się podczas wypieku w temperaturach powyżej 200°C oraz w trakcie mrożenia i rozmrażania. Proponujemy również żele owocowe do wypełniania form czekoladowych żelujące w temperaturze do 30°C, co zapobiega rozpuszczeniu czekolady.

Najpopularniejsze smaki to: wanilia, adwokat, pomarańcza, wiśnia, truskawka i morela. Do ciastek typu „delicja” polecamy żele o smaku: pomarańczowym, wiśniowym, agrestowym, malinowym, cytrynowym i inne.

Produkty standardowe, dostępne cały czas:

  • nadzienia termostabilne owocowe i kremowe Lauretta - profesjonalne, uniwersalne nadzienia do wszelkich wypieków. Wytrzymują temperaturę wypieku 200C w czasie ok. 15 minut; mogą być stosowane również do dekorowania ciastek po wypieku. Więcej informacji i wszystkie dostępne smaki: www.lauretta.eu
  • żele dekoracyjne Cristalli  – stosowane do zabezpieczania i nabłyszczania powierzchni ciast i innych produktów cukierniczych. Standardowe smaki: neutralny, morelowy. Dostępne jako gotowe do użycia lub w ekonomicznej wersji skoncentrowanej. Więcej informacji: www.lauretta.eu/cristalli
  • żele do delicji i dekorowania ciastek - przed dozowaniem na ciastko wymagają podgrzania i zakwaszenia roztworem kwasku cytrynowego. Standardowe smaki: pomarańcz, wiśnia, truskawka, malina, cytryna, morela, owoce lasu, agrest.
  • żele do stosowania w niskiej temperaturze - wymagają zakwaszenia i podgrzania tylko do temp 27- 30C, dzięki czemu można nimi wypełniać formy czekoladowe. Standardowe smaki: wiśnia, pomarańcz.
  • nadzienia do rolad - ciasto jest smarowane nadzieniem po wypieku, a następnie zawijane. Standardowy smak: truskawka.

Prosimy o kontakt w sprawie szczegółów i aktualnych cen.

Na życzenie opracujemy każdy potrzebny Państwu produkt owocowy lub kremowy!

Opakowania:

  • kontenery zwrotne ze stali kwasoodpornej 1000 kg
  • wiadra plastykowe 11/12 kg
  • worki w kartonie (bag in box) 10 kg
  • inne wg życzenia

ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
DashStudio
Progressiva

Copyright © Kandy 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Realizacja:
Progressiva
Projekt:
DashStudio