Aktualności

10.11.2016

Ekologiczne słodycze od Kandy

Firma Kandy poszerzyła asortyment owoców kandyzowanych o certyfikowane produkty ekologiczne (Certyfikat zgodności przetwórstwa produktów/surowców rolnictwa ekologicznego). Taki krok to nie tylko odpowiedź na coraz dynamiczniej rosnące zapotrzebowanie na żywność bio, ale także kontynuacja naszej misji. Dostarczanie konsumentom zdrowej żywności było bowiem celem od początku działalności firmy. Ponad 30 lat doświadczenia w kandyzacji owoców sprawiło, że Kandy jest polskim liderem tego typu przetwórstwa. Dodatkowym atutem jest fakt, że zakład produkcyjny działa na terenach wiejskich, w pobliżu rozległych terenów Natura 2000.

Sam proces kandyzacji należy do jednych z najstarszych na świecie sposobów zabezpieczania owoców. Stosowali go już starożytni. Nasze owoce kandyzowane są w pełni naturalnym wyrobem składającym się tylko z owocu, cukru i kwasku cytrynowego. Nie zawierają GMO, alergenów, konserwantów, barwników ani aromatów.

Na początek oferujemy aronię kandyzowaną BIO, jednak certyfikat obejmuje wiele owoców i wkrótce będziemy rozszerzać ofertę.


ISO PL-EN 22000:2006
Copyright © Kandy 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
DashStudio
Progressiva

Copyright © Kandy 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved.
Realizacja:
Progressiva
Projekt:
DashStudio